Zwarte zwaan Lepelaarplassen

Maximumtemperatuur:   18  °C.
Minimumtemperatuur:     6  °C.

06-05-2017

Zaterdag ochtend ga ik lekker even op de fiets naar de Lepelaarplassen. De elektrische fiets is opgeladen spullen zijn gepakt tijd om weg te gaan. Via het Pirellipad fiets ik naar de kabeljauwstraat en de Von Draisweg om zo de Trekvogelweg in te slaan. En zo kom ik aan bij de Lepelaarhut. Ik parkeer de elektrische fiets en pak mijn spullen en loop naar binnen. Het is lekker rustig maar de zwarte zwanen brengen leven in de brouwerij.  De zwarte zwanen zitten weer de grauwe ganzen op te jagen en dat blijft een leuk gezicht.

Het reiger eiland is goed bevolkt en de kleintjes worden groot. Dan verschijnt uit het niets de zeearend ten tonele. Alle vogels reigers en aalscholvers worden wat onrustig en kijken naar boven maar vliegen niet weg. Ik blijf het moeilijk vinden om tegen zoveel tegen licht de zeearend goed te kunnen vast leggen.

Dan komt ook nog even de bruine kiekendief aan gevlogen en maakt een duikvlucht naar de zeearend. De zeearend wordt even vakkundig lastig gevallen door de bruine kiekendief en dat levert mooie plaatjes op.

Na deze acrobatische capriolen keert de rust weer terug iedereen gaat weer zijn ding doen. De aalscholver heeft een van zijn veren verloren en kijkt even zijn veren pakket na of het geen kwaad kan.

De krakeend komt gezellig even langs krakken. En de ijsvogel laat zich ver aan de overkant even zien. Dan pak ik de Elektrische fiets weer en fiets ik naar het lepelaarpad eens kijken of meneer stoffel er is ( stoffel de schildpad ). En inderdaad stoffel is er maar ook de buurman was aanwezig gezellig zaten zij in de zon te bakken.

Even verderop is de knobbelzwaan zich aan het mooi maken. En vliegt de aalscholver net weg van de steiger. Ook de muskusrat is zich aan het wassen zou er iets staan te gebeuren is er straks een party.

Ik ga weer verder en bij het eerste scherm aan het lepelaarpad ga ik even kijken over de natte graslanden. Verborgen tussen en achter de rietstengels zie ik een gele kwikstaart, jammer genoeg komt hij niet verder naar voren. Dan vliegt er een koekoek voorbij snel de camera en klik die staat er mooi op.

Ver over de vlakte vliegt een buizerd en de buizerd wordt even lastig gevallen door een kievit. Ik fiets weer terug en ga nog even langs bij de lepelaarhut. Daar is ook mede collega spotter Reinier en maken we samen even een praatje. Het is verder rustig bij de hut. Een mooie wilde eend vrouw heeft plaats genomen op de stronk waar ook wel eens de ijsvogel zit.

Dus maken we een paar leuke foto’s van deze wilde eend die ik omgedoopt heb tot bruine ijsvogeleend. Dan vliegt de zeearend weer over en is de bruine kiekendief er weer als de kippen bij, wat een schouwspel. Na dit geeft de bruine ijsvogeleend nog even een show weg en gaat als een waar kunst object even poseren. Zo spullen weer ingepakt en elektrische fiets weer gestart. En ondersteuning stand 9 geselecteerd en zo fiets ik als de gesmeerde bliksem naar huis. En zit ook dit rondje lepelaarhut en natte graslanden er weer op.

Groetjes, Casper ( Leven-Met )

Leave a Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.