Reigers!

Blauwe reiger
Blauwe reiger
Grote zilverreiger
Grote zilverreiger

 Update: 11-02-2016

Reigers (Ardeidae) zijn een familie van vogels uit de orde van roeipotigen. De familie telt 67 soorten[1]. De in Nederland en België meest voorkomende reigersoort is de blauwe reiger. Ook de grote zilverreiger, kleine zilverreiger, purperreiger, roerdomp, woudaap en kwak komen in Nederland en België voor; de groene reiger wordt soms als dwaalgast gespot.

  • Blauwe Reiger (Grey Heron , Ardea cinerea )  De Blauwe Reiger heeft een Lange nek, met krachtige spitse snavel. Tevens staat hij/zij hoog op de poten. In de vlucht valt de ingetrokken nek en uitstekende poten op. De vleugelslag is traag. en soms maakt hij tijdens zijn vlucht heel veel kabaal. De Blauwe Reiger kan 80 102 cm groot worden, en heeft een vleugel lengte tussen 110 – 145 cm.
  • Grote zilverreiger (Ardea alba) is een witte vogel uit de familie der reigers. Voorheen stond de vogel ook bekend als Egretta alba (Linnaeus, 1758) of Casmerodius albus. Met zijn lengte van 85 – 100 cm is de zilverreiger zelfs nog iets groter dan de blauwe reiger. De spanwijdte is 1,45 tot 1,70 m, zijn gewicht 1-1,5 kg.

 

 

Leave a Reply

Website is Protected by WordPress Protection from eDarpan.com.